Трохи про каву.
Ви ж в курсі, що кава — це ягода? Зазвичай в ягодах м'якоть їдять, а кісточки випльовують. Ось і раніше зерна теж викидали. А висушене на сонці кавові ягоди варили як компот. Саме так п'ють каву в Йемені досі. Приїхавши в Ємен, на батьківщину кави, ви, на свій подив, не знайдете місця, де можна випити класичного "турецького" кави. У Ємені п'ють «ГЫШР» — сушену кавову ягоду. Гышр по арабськи означає «лушпиння».
Кава в зернах — це арабська «розводка». Коли до Червоного моря дісталися жадібні торговці, один заповзятливий шейх зміркував продавати їм відходи виробництва. Навіщо викидати зерна якщо їх можна продавати? Класичний сюжет історії про вершки і корінці.Ось такі пізнання - після з'їденої червоної ягідки.Цікавість здолало....😉